Dosarul lui Șoltoianu, remis în judecată

joi, 27 octombrie 2011

Dosarul lui Șoltoianu, remis în judecată

Dosarul lui Ion Șoltoianu, care l-a împușcat pe fostul angajat MAI, Ion Stratulat, a fost expediat în instanța de judecată, informează serviciul de presă al Procuraturii Generale.


Șoltoianu este este acuzat de procurori de omor (art.145 Cod penal), ce prevede pedeapsă cu închisoare de la 8 până la 15 ani. Cauza penală a fost expediată spre soluționare Judecătoriei sectorului Buiucani din Capitală. Potrivit PG, învinuitul este cercetat în stare de arest.


De asemenea, cu două săptămâni mai devreme, Procuratura municipiului Chișinău a mai expediat în instanță o cauză penală pe numele lui Șoltoianu, în care acesta, împreună cu un complice, sunt învinuiți de comiterea infracțiunii de santaj.

UNIMEDIA amintește că Ion Şoltoianu este învinuit că l-a împuşcat mortal pe Ion Stratulat la 19 septembrie curent. Incidentul s-a întâmplat în jurul orelor 13.00 lângă teatrul Licurici de pe str. 31 august din Capitală. Sportivul a fost reţinut de oamenii legii în s. Varniţa peste 3 zile.  Acesta își recunoaște fapta, dar nu și vina la fel ca și în cazul omorului pe care l-a comis în urma cu 8 ani într-un cazinou din Capitală. Atunci, sportivul a scăpat de închisoare pentru că s-ar fi aflat în legitimă apărare.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: