Tabletele „cuceresc” lumea: Numărul lor este în creştere

vineri, 28 octombrie 2011

Tabletele „cuceresc” lumea: Numărul lor este în creştere
Foto: devicemag.com

Numărul tabletelor vândute este în creştere, arată un studiu realizat recent de compania ABI Research. În al doilea trimestru al anului curent vânzările acestor gadget-uri au crescut semnificativ, iar analiştii cred că evoluţia este una de lungă durată.


Astfel, cifrele arată că în primul trimestru al anului 2011 s-au vândut 8,4 milioane de netbook-uri şi 6,4 milioane de tablete. În al doilea trimestru totul arată altfel, 13,6 milioane de tablete şi doar 7,3 milioane de netbook-uri. Cel mai vândut dispozitiv este produsul companiei Apple, adică iPad 2, care a adus 68% din veniturile tabletelor vândute.


Analişii se dau cu părerea în acest caz, iar unii din ei spun că utilizatorii se axează aici şi pe utilizarea cât mai uşoară a dispozitivelor, tabletele fiind un produs tot mai simplu în acest caz, mai simplu cel puţin decât netbook-urile, care au tastatură şi mouse.

UNIMEDIA precizează că iPad 2 a fost lansat pe piaţă la începutul lunii martie a acestui an. Comercializarea în cele mai multe ţări a produsului a început abia pe 25 martie 2011. În Moldova, preţul tabletelor iPad 2 variază între 7.000 şi 12.000 de lei, în funcţie de model.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la arenait.net


0 Comments: