O reţea de escroci a prejudiciat o bancă din Moldova cu peste 15 000 dolari

miercuri, 26 octombrie 2011

O reţea de escroci a prejudiciat o bancă din Moldova cu peste 15 000 dolari
Foto: creditcardexpert.ro

O bancă din Republica Moldova a ajuns să plătească altei autorităţi comerciale din SUA peste 15 000 de dolari. Asta după ce o reţea de hackeri ar fi pătruns în sistemul informaţional de administrare al site-urilor de vânzări on-line din Dallas (SUA), reuşind să sustragă de la clienţii acestora sume importante de bani, anunță serviciul de presă al CCCEC.


Potrivit informaţiilor preliminare, banii „furaţi” de la clienţi ajungeau pe card-urile unor moldoveni, care extrăgeau lichidităţile din bancomaturile din Capitală. Ulterior, o parte din bani erau transmişi mai departe altor persoane.


La rândul lor, proprietarii magazinelor on-line din SUA care au aflat despre lipsa banilor, dar şi despre destinaţia acestora, au sesizat Banca din Moldova, somând-o să restituie banii extraşi în mod fraudulos. Instituţia financiară a sesizat Centrul pentru combaterea crimelor economice şi corupţiei.

Ieri, CCCEC a reţinut două persoane de 24 şi 21 de ani, în momentul în care extrăgeau dintr-un bancomat din Chișinău bani în valoare de 2000 dolari.Asupra lor au fost găsite două card-uri, extrase din cont de la ATM-uri, iar la domiciliul unuia dintre tineri au fost depistate 15 carduri emise de diferite bănci din Moldova şi un card reader.

La moment ambii se află în Izolatorul CCCEC, pe numele lor fiind pornită o urmărire penală pentru „fraudă informatică”. Dacă vor fi găsiți vinovați, tinerii riscă de la 4 la 9 ani de detenţie.

Organul de urmărire penală investighează cazul sub toate aspectele pentru a stabili toţi membrii reţelei.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: