Zubco: Coloboratori ai SV, angajați din Guvern și deputați din Parlament - implicați în contrabandă cu țigări

vineri, 28 octombrie 2011

Zubco: Coloboratori ai SV, angajați din Guvern și deputați din Parlament - implicați în contrabandă cu țigări
Valeriu Zubco, Procuror General
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Colaboratori cu funcție de răspundere ai Serviciului Vamal, din Guvern, precum și deputați care fac parte din majoritatea parlamentară, sunt implicați în scheme infracționale și mai multe cazuri de contrabandă cu țigări. Declarații în acest sens au fost făcute de către procurorul general, Valeriu Zubco, în cadrul raportului prezentat în fața plenului Parlamentului.


Potrivit lui, doar în perioada 2010-2011, Procuratura Generală a instrumentat 16 cazuri penale cu privire la cazurile de contrabandă cu pachete de țigări în valoare de 3 milioane de peste 16 milioane lei. Zubco a subliniat că aceste cazuri de contrabandă au scos la iveală scheme și grupuri criminale, care acționau sub protecția persoanelor cu răspundere din cadrul Serviciului Vamal, demnitari cu înaltă funcție în Guvern și deputați din actuala majoritate parlamentară.

„Aceste scheme infracționale sunt complexe și imposibil de realizat fără implicarea persoanelor aflate la putere. Grupurile criminale dispun de sume impunătare pentru realizarea contrabandei cu mărfuri și coruperea angajaților din cadrul Serviciului Vamal”, a afirmat procurorul Zubco.

Mai multe detalii despre raportul Procurorului General citiți aici.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: