Comunistul Artur Reșetnicov a fost ales vicepreședinte al Parlamentului

vineri, 28 octombrie 2011

Comunistul Artur Reșetnicov a fost ales vicepreședinte al Parlamentului
Prezidiul Parlamentului
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Deputatul comunist Artur Reșetnicov a fost ales vicepreședinte al Parlamentului în urmă cu câteva minute. Candidatura acestuia a fost votată de PD și PCRM. Deputații PLDM și PL s-au abținut de la vot. 

În prezent, Liliana Palihovici (PLDM) ocupă funcția de vicepreședinte al Parlamentului, iar Vladimir Plahotniuc (PD) - prim-vicepreședinte al Legislativului. A 2 funcție de vicepreședinte al Parlamentului a revenit PCRM după alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010. Cei din urma au refuzat să delege atunci un reprezentant în prezidiul forului suprem al țării. Astăzi, comuniștii au acceptat să voteze o candidatură PCRM în funcția de vicepreședinte.   

Reșetnicov a luat loc în Prezidium și a mulțumit colegilor pentru încrederea acordată.


„Partidul Comuniștilor ar fi putut avea o altă candidatură, mut mai bună, de exemplu o femeie. Nu am votat atâta timp cât asupra lui planează bănuiala că ar fi avut o contribuție nefastă în evenimentele de la 7 aprilie 2009. Ținem minte declarațiile lui de lovitură de stat și învinuirile asupra României”, a declarat liberalul Valeriu Saharneanu. „Numai prin instanța de judecată pot fi confirmate astfel de învinuiri. Vă chem încă o dată să facem un lucru constructiv”, a subliniat la rândul său Artur Reșetnicov.

UNIMEDIA menționează că în 2007 Artur Reșetnicov cu votul deputaţilor comunişti şi creştin-democraţi, a fost numit numit în funcția de director al Servicului de Informații și Securitate al Republicii Moldova. În septembrie 2009, deputații AIE au votat demiterea lui Artur Reșetnicov din funcția de directorol al SIS.În locul său a fost numit Gheorghe Mihai. 

Amintim că fostul director SIS a fost acuzat că ar fi distrus mai multe probe despre evenimentele din 7 aprilie 2009. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: