Comitetul rus de anchetă: Lenin nu se face vinovat de asasinarea familiei țarului rus Nicolai II

joi, 27 octombrie 2011

Comitetul rus de anchetă: Lenin nu se face vinovat de asasinarea familiei țarului rus Nicolai II
Foto: RIA Novosti

Comitetul de anchetă al Federaţiei Ruse a închis ancheta privind asasinarea familiei ultimului ţar rus Nicolae al II-lea de către autoritățile sovietice, informează agenția de presă Ria Novosti.


Pe 800 de pagini ale raportului final sunt enumerate concluziile principale ale anchetei şi confirmată autenticitatea rămășițelor familiei regale.


Potrivit anchetatorului principal, Vladimir Soloviov, concluziile raportului recomandă înmormântarea corpurilor prințului Alexei și prințesei Maria.

Potrivit aceluiași raport, Comitetul de Anchetă nu a găsit probe directe care ar dovedi că Vladimir Lenin personal a ordonat asasinarea familiei țarului Nicolae al II-lea în apropierea oraşului Ekaterinburg în 1918. 

"Nu există nici un document care ar atesta faptul că Lenin, sau autoritățile de la Kremlin au ordonat executarea familiei regale. Asasinarea a fost pusă la cale după decizia Prezidiului Consiliului  Regional din Ural. Însă nu este exclus ca oficialii sovietici, care se găseau la Moscova, să fi dat verbal ordinul autorităţilor din Ekaterinburg”, a declarat Soloviov. 
Țarul Nicolae al II-lea al Rusiei sau Nikolai Alexandrovici Romanov a fost ultimul împărat al Rusiei. A domnit din 1894 până la abdicarea sa din 15 martie 1917, la sfârșitul revoluției din februarie. În noaptea de 17 iulie 1918, în orașul EKaterinburg, în casa inginerului Nicolai Ipatiev, acesta a fost împușcat de către bolșevici, alături de soția sa, 5 copii, 2 cameriste și bucătarul familiei regale.


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: