(video) Tineri din Republica Moldova, reținuți de miliția transnistreană

sâmbătă, 29 octombrie 2011

(video) Tineri din Republica Moldova, reținuți de miliția transnistreană
Foto: captura video/youtube.com

Zece tineri din Republica Moldova, Ucraina şi Rusia sunt învinuiți de miliția transnistreană că ar fi organizat o vastă campanie de denigrare împotriva lui Igor Smirnov,  în preajma alegerilor prezidenţiale din rmn, relatează într-un reportaj televiziunea oficială transnistreană. În material se menționează că miliția transnistreană deține informaţii fiabile privind implicarea acestor persoane în „Revoluţia Portocalie” din Ucraina şi revolta din 7 aprilie 2009 de la Chişinău.

Potrivit sursei, tinerii fac parte dintr-o grupare criminală, finanțată din exterior pentru a face „PR negru” candidatului la președinția autoproclamatei rmn, Igor Smirnov. Aceștia ar fi fost văzuți în timp ce împărțeau pliante și lipeau afișe în locuri publice, cu mesaje ce lezează „onoarea și demnitatea” actualului lider de la Tiraspol.


Pe cazul dat a fost intentat un dosar penal pe două articole din Codul Penal al rmn –  „calomnie” şi „obstrucţionarea dreptului de vot şi lucrului comisiilor electorale”.

În prezent, 7 persoane sunt reținute, iar în privința celorlalte a fost aplicat arestul la domiciliu. Postul de televiziune afirmă că au fost efectuate percheziții în locurile unde se ascundeau inculpații și anume - în Bender, Tiraspol și satul Sculeia, raionul Slobozia. Au fost găsite liste de cheltuieli, potrivit cărora în lina august, grupul în cauză a cheltuit 56,5 de mii de dolari, iar în octombrie această cifră s-a mărit la 201,945 de mii de dolari.

„Cum au ajuns acești bani pe teritoriul Transnistriei, nu se știe. Prin urmare, este vorba despre încă un dosar penal - pentru „contrabanda”, conchid autorii reportajului.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: