Distracţie periculoasă în SUA: Să-i „orbeşti” pe piloţii de avion cu laserul în timpul decolărilor

marți, 25 octombrie 2011

Distracţie periculoasă în SUA: Să-i „orbeşti” pe piloţii de avion cu laserul în timpul decolărilor
poză simbol

„Atacurile” cu laser asupra avionelor au crescut alarmant în ultima perioadă, scrie USA Today. Este vorba de cele care pot fi cumpărate de la magazin şi folosite pentru a arăta un obiect la distanţă. Unii le folosesc însă pentru a-i incomoda pe piloţi în timpul decolărilor, relatează sursa citată.


Administraţia Aviatică Federală spune că anul acesta, până în luna octombrie, au fost înregistrate 2.733 de astfel de cazuri pe teritoriul Statelor Unite. Pe tot parcursul anului trecut au fost raportate 2.836 de astfel de atacuri cu lasere, în timp ce în 2005 au existat doar 500 de cazuri.


Din cauza frecvenţei acestor incidente, Administraţia Aviatică Federală a hotărât să dea amenzi de 11.000 de dolari  entru cei care pun astfel în pericol siguranţa zborurilor. De asemenea, dacă vinovatul a afectat capacităţile unui membru al echipajului, atunci el poate să facă până la 20 de ani de închisoare şi să plătească o amendă de 250.000 de dolari.

Majoritatea atacurilor au loc la aeroporturi când avionele decolează. Aeroportul din Philadelphia a înregistrat 93 de atacuri cu lasere anul acesta. Făptaşii sunt rareori prinşi fiindcă de cele mai multe ori piloţii nu îşi dau seama de unde vine lumina laserului.


0 Comments: