Economia Republicii Moldova va creşte peste aşteptări - cu 6,5%

joi, 27 octombrie 2011

Economia Republicii Moldova va creşte peste aşteptări - cu 6,5%
Foto: masuriasumate.wordpress.com

Ministerul Economiei este tot mai optimist în ce priveşte creşterea economiei ţării noastre în anul 2011. Astfel, potrivit prognozelor revizuite ale Ministerului, în acest an, produsul intern brut al RM va creşte cu 6,5%, anterior, în mai şi septembrie 2011, estimându-se un ritm de creştere de 6% şi respectiv de 5%.


Ministerul Economiei este însă tot mai pesimist în raport cu evoluţia economiei RM în anul viitor. Dacă în luna mai 2011, instituţia prognozase o creştere economică de 5% pentru anul 2012, în septembrie prognoza a fost redusă la 4,5% şi acum - la 4%.  

  
De asemenea, au fost modificate aşteptările privind evoluţia exporturilor şi importurilor în anul curent. Astfel, pentru anul 2011, se prognozează o creştere a exporturilor cu 47% (prognoza anterioară fiind cu 39%) şi a importurilor - cu 33% (prognoza anterioară fiind cu 29%). 

Datele au fost făcute publice ieri, 26 octombrie 2011, în cadrul evenimentului de lansare a celei de-a doua ediţii a publicaţiei Tendinţe în Economia Moldovei. Potrivit Serviciului de Presă al Ministerului Economiei, prognozele revizuite au fost consultate cu misiunea Fondului Monetar Internaţional, aflată la Chişinău.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: