Studiu: Fiecare al patrulea conducător auto din Moldova este femeie

joi, 27 octombrie 2011

Studiu: Fiecare al patrulea conducător auto din Moldova este femeie
Foto: apropo.ro

Magenta Consulting a efectuat un studiu pentru a identifica comportamentul și ponderea șoferilor din localitățile urbane ale Republicii Moldova. 


Per general, fiecare a treia persoană din localitățile urbane ale republicii este șofer (33%). 77% dintre conducătorii auto sunt de sex masculin și 23% - de sex feminin.


Categoria de vârstă cu cea mai mare pondere a conducătorilor auto este cea de 25-34 ani (30%). Conducătorii tineri au ponderi mai modeste de 14% - pentru 20-24 ani și 7% - pentru 14-19 ani. Șofarea este permisă de la vârsta de 18 ani, iar de la 16 ani - cu supravegherea unui șofer cu experiență.

Analizând numărul încălcărilor în funcție de vârsta și sexul respondentului, s-a constatat că cei mai disciplinați șoferi sunt cei cu vârsta de peste 65 ani ,iar cel mai mult încalcă regulile persoanele de 25-34 ani. Din totalul șoferilor, ponderea bărbaților care nu încalcă niciodată regulile este de 43%, iar cota femeilor este cu 10 %. mai mare. 

78% din femeile sunt obișnuite să cupleze întotdeauna centura de siguranță, față de 63% din bărbați. 

Datele au fost colectate prin intermediul sondajului trimestrial Magenta National Screening, pe un eșantion de 1289 de respondenți, în 25 de localități urbane și rurale (marja de eroare constituie ±3%, la un nivel de încredere de 95%).

Magenta Consulting este o companie de consultanţă în afaceri, specializată în marketing strategic.


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: