iPhone 4 poate detecta radiaţiile

vineri, 28 octombrie 2011

iPhone 4 poate detecta radiaţiile
Foto: playtech.ro/

Dacă unii utilizatori iPhone doresc să afle în orice moment câtă doză de radiaţii au în jurul lor, au acum această ocazie. Este nevoie de o aplicaţie WikiSensor şi o bandă neagră cu lipici.


Cât de straniu nu ar părea, însă aplicaţia destinată pentru iPhone 4 poate detecta radiaţiile x şi undele gamma doar când obiectivul camerei de filmat este astupat cu ceva, cel mai recomandat în acest caz ar fi o bandă cât mai întunecată cu lipici. Odată ce a început a rula, aplicaţia numără undele menţionate de câte ori acestea interacţionează cu camera smartphone-ului.


Măsurătoarea este una aproximativă, însă programul totuşi avertizează în cazul în care detectează un număr prea mare de unităţi de măsură pe oră, moment în care nivelul radioaţiilor poate deveni periculos. Totuşi, cei care au creat programul, lucrează acum şi la o hartă a nivelurilor radiaţiilor din diferite zone a le lumii.

Aplicaţia este creată exclusiv pentru iPhone 4, utilizatorii unor astfel de smartphone-uri o pot găsi pe AppStore pentru suma de 99 dolari.


Sursa: UNIMEDIA cu referire la playtech.ro  


0 Comments: