(video) La 5 februarie 2012, expiră ultima şansă pentru Termocom

vineri, 28 octombrie 2011

(video) La 5 februarie 2012, expiră ultima şansă pentru Termocom
Foto: tv7.md

La 5 februarie 2012, expiră ultima perioadă de 3 ani oferită de Guvern ca ultimă şansă de restructurare pentru SA "Termocom". "Termocom-ul este exact acel caz de întreprindere pe care încercăm să o restructuăm de 9 ani. Şi consumatorii au de pierdut din aceasta. Investiţiile nu vin, iar uzura creşte şi avem tarifele pe care le avem", a declarat ministrul Economiei Valeriu Lazăr după şedinţa cabinetului de miniştri din 26 octombrie 2011.


Lazăr susţine că în ultimii 3 ani de restructurare a agentului termic, s-a reuşit stoparea procesului de acumulate a datoriilor, dar nu şi achitarea datoriilor istorice. Ministrul Economiei susţine că datoriile Termocom-ului depăşesc 2 miliarde de lei.


În ce priveşte soarta companiei, Lazăr a declarat că există mai multe opţiuni pe masa de discuţii. "Avem trei opţiuni, dar nu vreau să le anticipez, pentru că la moment fiecare dintre ele se încearcă a fi argumentate. Indiferent de aceasta, Termocom are misiunea să ofere energie termică la costuri argumentate economic, deci la tarife normale. Acesta este obiectivul", a menţionat ministrul.

Amintim că în cadrul şedinţei de Guvern din 26 octombrie 2011, a fost aprobat proiectul Legii insolvabilităţii. Potrivit acestuia, executarea planului de restructurare a companiilor cu probleme nu va putea depăşi 3 ani, iar dacă debitorul este de importanţă vitală pentru economia naţională, termenul se poate extinde până la maxim 5 ani. „Dacă în 3 ani nu poţi să salvezi o întreprindere, nu are rost - trebuie să o treci prin procedura falimentului”, a declarat în acest context ministrul Economiei, Valeriu Lazăr.




Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: