Moldova nu va deschide secții de votare în Transnistria

marți, 25 octombrie 2011

Moldova nu va deschide secții de votare în Transnistria
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Moldova nu va deschide secții de vot în regiunea transnistreană pentru alegerile care se vor desfășura în Duma de Stat a Federației ruse. Aceasta este poziția oficială a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. 

Potrivit serviciului de presă al instituției, partea moldovenească a fost informată pe căi diplomatice despre intenția părții ruse de a deschide secții de votare în R. Moldova pentru alegerile din 4 decembrie. "Ministerul constată lipsa impedimentelor pentru deschiderea secțiilor de votare pe teritoriul R. Moldova, doar în localitățile controlate de Chișinău. Poziția MAEIE rămâne consecventă ca și în cazul solicitărilor altor state, și anume - abținerea de la deschiderea secțiilor de votare în localitățile din stânga nistrului, care nu se află sub control constituțional", a declarat reprezentantul Serviciului de presă al MAEIE.


UNIMEDIA amintește că la 4 decembrie 2011 au loc alegeri pentru Duma de Stat a Federației Ruse. Moscova și-a anunțat intenția să deschidă secții de votare și pe teritoriul R. Moldova.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: