Pompierii demarează controale în sectorul locativ

joi, 27 octombrie 2011

Pompierii demarează controale în sectorul locativ
Foto: DSE

În legătură cu izbucnirea incendiilor din cauza utilizării sobelor defecte şi folosirea aparatelor electrice de încălzit, începând de astăzi, inspectorii supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor vor iniţia verificări în sectorul locativ.


Controalele de specialitate au scopul să reducă numărul incendiilor, care sunt provocate din cauza nerespectării regulilor antiincendiare în perioada rece a anului. Pompierii merg la diferite gospodării şi verifică toate abaterile de la regulile de apărare împotriva incendiilor.


O atenţie deosebită din partea angajaţilor Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, va fi acordată persoanelor cu vârstă înaintată, singuratice şi din categoria social vulnerabilă.  Proprietarii gospodăriilor se vor alege cu prescripţii şi informaţii utile despre cum pot evita un eventual incendiu.

În perioada sezonului rece precedent, din cauza încălcării regulilor de exploatare a sobelor de încălzit, în republică au avut loc 220 de incendii,  în urma cărora au decedat 12 persoane.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: