„Șoltoianu a părăsit locul crimei pentru că se simțea amenințat de oamenii lui Stratulat”, declarație

vineri, 28 octombrie 2011

„Șoltoianu a părăsit locul crimei pentru că se simțea amenințat de oamenii lui Stratulat”, declarație

Ion Șoltoianu, care l-a împușcat pe fostul angajat MAI, Ion Stratulat, s-a aflat în legitimă apărare. Stratulat avea cu el un pistol și a încercat primul să împuște în sportiv. Despre aceasta a declarat astăzi avocatul lui Șoltoianu. Totodată, Petru Ursu susține că, clientul său a fugit de la locul crimei din motiv că se afla în stare de afect.


Petru Ursu a remarcat că sportivul avea posibilitatea să părăsească țara, însă s-a predat benevol organelor de drept. „Am semnat împreună cu Ion Șoltoianu protocolul în care se spune despre aceasta”, a afirmat sursa citată. Acesta a mai spus că la terasa Galaxy, se aflau persoane apropiate lui Stratulat, care puteau să-l împuște și de aceea a fugit.

Avocatul sportivului susține că cercetarea procurorilor este evazivă, iar martorii au fost audiați superficial. „Am solicitat o expertiză psihologică pentru a demonstra că Șoltoianu se afla în stare de afect, dar a fost respinsă, din motiv că nu a existat un conflict între cei doi. Astfel oamenii legii au exclus faptul că Șoltoianu se afla în ligitimă apărare”, a enunțat Ursu.

UNIMEDIA amintește că Ion Şoltoianu este învinuit că l-a împuşcat mortal pe Ion Stratulat la 19 septembrie curent. Incidentul s-a întâmplat în jurul orelor 13.00 lângă teatrul Licurici de pe str. 31 august din Capitală. Sportivul a fost reţinut de oamenii legii în s. Varniţa. 
 
Menționăm că ieri Procuratura Generală a remis în judecată dosarul lui Șoltoianu. Acest este acuzat de omor și riscă de la 8 la 15 ani de pușcărie.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: