Saakaşvili: Onișcenko este un maniac

sâmbătă, 29 octombrie 2011

Saakaşvili: Onișcenko este un maniac
Colaj: UNIMEDIA

„Soarta vinurilor georgiene nu ar trebui să depindă de deciziile unui maniac precum este Onişcenko”. Declarația îi aparține președintelui Georgiei, Mihail Saakaşvili făcută la ședința Guvernului georgian în Batumi, citat de georgiatimes.info. Potrivit oficialului, problema revenirii vinurilor georgiene pe piața rusă nu ar trebui să fie ridicată.

„Am vorbit cu colegii moldoveni. Ei au fost acceptați pe piața Federației Ruse, însă înainte de aceasta li s-a băut mult sânge. Noi nu trebuie să depindem de deciziile unui maniac precum este Onişcenko. Spre deosebire de Republica Moldova, noi producem puțin vin, însă de o calitate înaltă. Totodată, există o piaţă imensă pentru a-l vinde”, a declarat președintele georgian.


În cadrul aceleiași ședințe liderul Georgiei s-a arătat nesatisfăcut de activitatea „Samtrest”, departamentul pentru vin și viță de vie din Ministerul Agriculturii al Georgiei.

UNIMEDIA amintește că Rusia a promis să că nu va introduce embargo total pentru vinurile moldoveneşti, dar va încerca să rezolve problema calităţii acestuia direct cu producătorii şi oamenii de afaceri, fără a apela la autorităţi. „Nu mai credem în capacitatea Guvernului de la Chişinău de a controla calitatea vinului produs, de aceea vom negocia direct cu oamenii de afaceri”, a declarat şeful Rospotrebnadzor, Ghenadie Onişcenco.

Precizăm că la 17 iulie, Onişcenco a declarat că va introduce embargo total pentru vinurile moldoveneşti, dacă în două săptămâni nu vor fi întreprinse măsuri urgente pentru îmbunătăţirea calităţii acestora. La 28 iulie, Rusia a iniţiat procedura de reexportare a celor circa un milion de litri de vin moldovenesc, pe motiv că în conţinutul acestuia a fost depistat un nivel înalt de dibutilftalat.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: