Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, vine la Chișinău în noiembrie

vineri, 28 octombrie 2011

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, vine la Chișinău în noiembrie
Foto: AP

Ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, va vizita Republica Moldova la 22 noiembrie curent. Anunțul a fost făcut de către viceministrul rus de Externe, Grigorii Karasin, venit ieri, 27 octombrie, la Chișinău cu prilejul unei noi rundede consultări politice moldo-ruse, transmite serviciul de presă al MAEIE.


Evenimentul s-a desfăşurat la nivel de viceminiştri de externe, delegaţia moldovenească fiind condusă de Andrei Popov. Agenda întrevederii a inclus o serie de subiecte actuale ce ţin de dialogul bilateral,  cooperarea în domeniile economic, umanitar, precum şi problematica transnistreană. 


Șefii delegaţiilor au salutat decizia reluării negocierilor oficiale în formatul 5+2, adoptată în cadrul reuniunii de la Moscova din 22 septembrie curent. A fost efectuat un schimb de opinii pe marginea situaţiei actuale şi perspectivele procesului de reglementare a problemei transnistrene, viceministrul rus de externe, Grigori Karasin, reiterând poziţia oficială a Federaţiei Ruse privind necesitatea soluţionării conflictului transnistrean în baza integrităţii teritoriale si a suveranităţii R. Moldova. 

Totodată, părţile au constatat cu satisfacţie activizarea pe parcursul anului 2011 a contactelor la cel mai înalt nivel între oficialităţile ambelor ţări,  precum şi colaborarea între ministerele de profil.  În context, a fost evidenţiată majorarea substanţială a volumului comerţului între cele două state şi colaborarea în domeniul umanitar. Andrei Popov şi Grigori Karasin au convenit asupra unor acţiuni de colaborare interministerială pe anul 2012, în contextul celei de-a 20-a aniversări de la stabilirea relaţiilor diplomatice între R. Moldova şi Federaţia Rusă.
 În cadrul vizitei la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, viceministrul Afacerilor Externe, Grigori Karasin, a avut o întrevedere și cu Vicepremierul Iurie Leancă.


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: