Fiul lui Smirnov chemat la procuratura Federației Ruse

vineri, 28 octombrie 2011

Fiul lui Smirnov chemat la procuratura Federației Ruse
Foto: Oleg Smirnov

Fiul preşedintelui autoproclamatei republici nistrene, Oleg Smirnov, este cercetat în dosarul privind delapidarea ajutorului umanitar rusesc în valoare de 160 milioane ruble, relatează agenția de presă RIA Novosti cu referire la o sursă din organele de aplicare a legii.


"Oleg Smirnov, suspectat de furt, este într-adevăr fiul liderului republicii transnistrene", a declarat sursa.

Anterior, reprezentantul oficial al Comitetului rus de Investigaţii, Vladimir Markin, a confirmat deschiderea unui dosar penal împotriva mai multor bancheri din Transnistria suspectați de delapidarea a circa 160 de milioane de ruble, alocate de Federaţia Rusă în calitate de ajutor umanitar.

"Potrivit anchetatorilor, din noiembrie 2008 până în noiembrie 2009, Oleg Brizițkii (vicepreședintele Băncii Republicane Transnistrene, - n.a.) în complicitate cu Oleg Smirnov şi alte persoane, intenționat au comis deturnări de fonduri alocate de Federaţia Rusă pentru rmn sub formă de ajutor umanitar. În urma acțiunilor ilegale, Federația Rusă a fost prejudiciată cu circa 160 milioane de ruble", a mai spus Markin.

UNIMEDIA reamintește că, la 20 august, în timpul trecerii frontierei de stat a Federației Ruse, a fost reținută Marina Smirnova, căreia i-a fost înmânată o citaţie cu obligaţia de a se prezenta la Procuratura orașului Moscova pentru a depune mărturii cu privire la dosarul "infracţiuni comise împotriva Federaţiei Ruse." Marina Smirnova este soția celui mai mic fiu al "preşedintelui" rmn, Igor Smirnov.

Precizăm că, presa rusă a scris în repetate rânduri că Moscova îl va susține pe Anatoli Kaminski la alegerile prezidențiale din Transnistria, iar Igor Smirnov a devenit un candidat indezirabil. Scrutinul din stânga Nistrului se va desfășura în luna decembrie a acestui an.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: