(video) Cutremur puternic în estul Turciei. Numărul morților ar putea ajunge la o mie de persoane

duminică, 23 octombrie 2011

(video) Cutremur puternic în estul Turciei. Numărul morților ar putea ajunge la o mie de persoane
Foto: Reuters

(UPDATE 18.24) Televiziunea de stat a Turciei vorbește despre primele cifre: 45 de morți și peste 150 răniți în oraşul Erciș, care a suferit cel mai mult de pe urma cutremurului. Localitatea are 75 mii locuitori, transmite AP.

Un puternic seism s-a produs duminică în estul Turciei la hotarul cu Iran. Potrivit Institutului turc de Seismologie de la Kandilli, numărul morților ar putea fi între 500 și 1000 de persoane, informează Reuters.


Cutremurul a avut loc la orele 13:41 la o adâncime de 5 km, cu epicentrul localizat la o distanță de 19 kilometri nord-est de orașul Van.

Agenția de presă Anatolia relatează că în urma cutremurului mai multe case s-au ruinat, menționând totodată că în zonă s-au înregistrat mai multe replici.

Deși Institutul de geofizică al Statelor Unite (USGS) a anunțat o magnitudine a seismului de 7,6 grade, Institutul turc de Seismologie de la Kandilli a înregistrat o magnitudine de 6,6.

Potrivit Semilunii Roşii turce, 25 de clădiri şi un cămin s-au prăbușit în oraşul Erciş. Cel puţin 50 persoane au fost rănite, informează ajc.com.

"Cutremurul a fost puternic resimţit în Van şi oraşele învecinate provocând daune şi mai multe decese," se spune în comunicatul de presă al prim-ministrului turc.

"Mai multe persoane au murit și mai multe clădiri s-au prăbuşit. Avem nevoie urgentă de medici. Nu avem ambulanțe și doar un spital", a declarat primarul de Erciş, Zulfikar Arapoglu, la un post local de televiziune.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: