Situaţia în republică: 224 de localităţi au rămas fără curent electric

duminică, 13 februarie 2011

Situaţia în republică: 224 de localităţi au rămas fără curent electric
Poză simbol
Foto: ziuaconstanta.ro

224 localităţi din 28 raioane ale ţării continuă să rămână fără energie electrică, ca urmare a vântului puternic care s-a abătut asupra Republicii Moldova în ultimele 24 de ore. Cele mai afectate raioane fiind Hînceşti – 22 localităţi, Orhei – 17 localităţi, Nisporeni – 11 localităţi. Prim-ministrul Vlad Filat a convocat, în această dimineaţă, o şedinţă extraordinară, cu participarea reprezentanţilor Serviciului Situaţii Excepţionale, ai Ministerului de Interne şi ai Union Fenosa. Şedinţa de la Executiv a avut loc cu uşile închise


Lilia Puşcaşu, purtător de cuvânt la Departamentul Situaţii Excepţionale a declarat că, la moment, nu au fost înregistrate persoane care au avut de suferit sau victime cu decese.

În urma vântului puternic au fost deteriorate acoperişurile de pe gimnaziile, liceele, clădirile de menire socială din mai multe localităţi. În Rezina a fost deteriorat acoperişul instituţiei de învăţământ din satul Otac, în Ialoveni, acoperişul liceului teoretic din satul Dănceni.

Potrivit purtătorului de cuvânt Union Fenosa, Vasile Gribincea, peste 47 mii de consumatori din centrul şi sudul ţării nu au în continuare curent electric. Cele mai multe localităţi rămase fără energie electrică sunt în raioanele Străşeni, Orhei, Ialoveni şi Hânceşti.

"Remedierea defecţiunilor pe liniile de joasă tensiune şi pe cele care alimentează consumatorii casnici s-ar putea să dureze, pentru că lucrările se fac exact în consecutivitatea cu trecerea de la tensiunea înaltă spre cele cu tensiunea joasă", a precizat Gribincea.

Amintim că sâmbătă, din cauza vântului puternic, 170 de mii de case din peste 300 de localităţi din ţară au rămas fără energie electrică.

Conform informaţiilor, vântul puternic cu rafale de până la 20-25 m/s a fost provocat de pătrunderea din nord-vest a unui ciclon activ care s-a îndreptat spre est acoperind tot teritoriul R. Moldova. 

Sursa: UNIMEDIA cu referire la Publika TV


0 Comments: