Primăria muncipiului Chișinau își asumă patronajul reconstrucției bisericii din parcul "La izvor"

sâmbătă, 19 februarie 2011

Primăria muncipiului Chișinau își asumă patronajul reconstrucției bisericii din parcul
Biserica a ars în întregime noaptea trecută
Foto: vizitator UNIMEDIA

Primăria mun. Chișinău declară că este gata să-și asume patronajul pentru reconstrucția bisericii "La izvor", care a ars noaptea trecută.


"Primaria municipiului Chisinau considera ca oricare ar fi cauzele incediului, aceasta biserca trebuie reconstruita si redata enoriasilor, comunitatii precum si tuturor locuitorilor municipiului Chisinau. In acest sens, Primarul general, Dorin Chirtoaca a luat legatura cu Mitropolia Moldovei si a propus implicarea Primariei, a Consiliului Municipal Chisinau, a directiilor si intreprinderilor municipale, a agentilor economici si a societatii civile din municipiu, precum si a locuitorilor capitalei si a celor din republica, dar si a cetatenilor nostri aflati peste hotare in reconstructia bisericii", se menționează într-un comunicat remis presei.

Dorin Chirtoacă declară că își asuma in mod personal raspunderea si patronajul asupra reconstructiei bisericii din parcul "La izvor". Pentru aceasta vor fi alocati bani din fondul de rezerva, vor fi acumulate mijloacele financiare si materialele de constructie necesare. De asemenea va fi deschis si un cont bancar pentru acumularea donatiilor din partea tuturor celor care vor dori sa ajute.

Directia situatii exceptionale a municipiului si Comisariatul de politie al sectorului Buiucani investigheaza cauzele producerii incendiului pentru a stabili daca este vorba despre o intamplare nefericita sau daca biserica a fost incendiata in mod intentionat.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: