(video) Bunici români, părinți moldoveni - nou-născut român. Vezi cum e posibil

joi, 17 februarie 2011

(video) Bunici români, părinți moldoveni - nou-născut român. Vezi cum e posibil
Foto: UNIMEDIA

Partidul Liberal vine cu ideea modificării Legii cu privire la perfectarea actelor stării civile. Potrivit deputatului PL, Ana Guțu, această inițiativă a fost lansată după multiple solicitări din partea părinților tineri care întâmpină probleme la înregistrarea naționalității copiilor nou-născuți.

„Acum, în actul de naștere al copiilor se înscrie naționalitatea în baza actelor de naștere a părinților. Însă, există bunei în viață care pot avea naționalitatea de român, de exemplu, și în baza actului de naștere a acestuia nu poți modifica naționalitatea nou-născutului. Vin cu vin cu propunerea de a-i pune pe toți în condiții egale. Mă refer la minoritățile etnice, găgăuzii, ucrainenii, rușii, care pot să-și înregisReze copiii la naștere cu naționalitatea respectivă”, a explicat Guțu.


Deputatul a mai precizat că dreptul la autoidentificare este consfințit în actele europene, iar Moldova, în conformitate cu legislația europeană, trebuie să ofere acest drept tuturor cetățenilor.

Cu toate acestea, Ana Guțu are puține șanse că proiectul va ajunge pe ordinea de zi a Parlamentului. „Această inițiativă a fost propusă anul trecut și nu a fost susținută de AIE. Noi știm că toate problemele ce țin de sensibilitatea națională : limbă, identitate, condamnarea comunismului, înaintate de PL nu sunt susținute, invocându-se că nu este timpul sau nu sunt prioritare”, a conchis deputatul PL.



Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


0 Comments: