Poliția italiană a anihilat o bandă de hoți moldoveni

joi, 17 februarie 2011

Poliția italiană a anihilat o bandă de hoți moldoveni
Foto: corriere.it

Poliţia italiană a arestat 16 cetăţeni ai Republicii Moldova, cu paşapoarte false românești, care în ultimele şase luni au jefuit mai mult de 90 de case şi magazine din Italia, Franţa, Elveţia şi Austria, relatează publicația italiană Corriere de la sera.


Autorităţile din Italia au inițiat o anchetă în luna iulie a anului trecut. Potrivit acuzaţiilor aduse, patru dintre cetăţeni moldoveni au intrat în casa unei familii italiene şi amenințând membrii acesteia cu arma cu electroșoc, au aflat de la capul familiei parola safeului din care au furat obiecte de valoare în suma totală de 40 de mii de euro.

În timpul anchetei, poliţia italiană a descoperit că o bandă organizată de hoţi moldoveni au comis acte criminale, nu numai în Lombardia (regiune din nordul Italiei), ci şi în ţările vecine: Franţa, Elveţia şi Austria. Criminali moldoveni au fost dotați cu echipamente electronice moderne care le permiteau să neutralizeze sistemele de securitate GPS.

Toţi membrii bandei sunt din Chişinău. În total aceștia au furat obiecte de valoare în sumă de sute de mii de euro. O parte din bunurile furate au fost expediate în Ungaria şi Moldova, iar cealaltă parte, în valoare de 150 de mii de euro, a fost găsită de poliţie italiană şi întoarsă victimelor.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: