Autorităţile municipale îşi propun să modernizeze managementul întreprinderilor

vineri, 18 februarie 2011

Autorităţile municipale îşi propun să modernizeze managementul întreprinderilor
Foto: wikimedia.org

Implementarea sistemelor informatice este importantă pentru municipalitate şi din perspectiva europeană a statului Republica Moldova, de vreme ce sistemele nominalizate sunt o obişnuinţă şi o realitate pentru ţările din Est. Noi trebuie doar să reuşim să ne aliniem la practicile de succes ale colegilor din Europa. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, care a participat la seminarul „Modernizarea managementului întreprinderilor municipale din oraşul Chişinău, în contextul drumului spre Europa”.


La seminar au fost prezenţi reprezentanţi ai subdiviziunilor şi serviciilor municipale, aleşi locali, etc. care au fost instruiţi de experţi de la Compania „Crystal sistem”, „Microsoft România”, ASE, Bucureşti, SA „Termocom” etc.

Pentru orice întreprindere, cel mai important este să fie eficientă. Totodată, o organizare eficientă este bazată pe informatizare”, consideră expertul român, Răzvan Bologa, profesor la ASE, Bucureşti. Potrivit experţilor, informatizarea întreprinderii este un proces de reorganizare a unei companii. Trecerea la acest nivel conduce la eliminarea fraudelor şi creşterea productivităţii.

„Pentru SA „Termocom”, implementarea sistemelor informaţionale de management a întreprinderii (începând cu anul 2001), a condus în timp la eficientizarea activităţii Societăţii, prin îmbunătăţirea parametrilor de funcţionare, reducerea pierderilor în reţea, acţionarea mai rapidă în caz de avarii, reducerea cheltuielilor în cazul producerii agentului termic şi a apei calde, sporirea calităţii apei calde, livrate consumatorilor, etc.”, a menţionat Mihai Cernei, director „Termocom”. Modernizarea întreprinderii sub aspect informaţional a condus şi la optimizarea cadrelor, numărul de angajaţi reducându-se de la 2215 în 2001, la 1520 în prezent.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: