(video) PCRM: Moldovenii au început să bea mai mult din cauza nevoilor și problemelor create de AIE

miercuri, 16 februarie 2011

(video) PCRM: Moldovenii au început să bea mai mult din cauza nevoilor și problemelor create de AIE
Foto: UNIMEDIA

Deputatul comunist Iurie Muntean a găsit explicația faptului că moldovenii sunt cei mai mari consumatori de alcool din lume. „Eu cred că cetățenii noștri brusc au început să bea pe parcursul ultimului an și jumătate, din cauza nevoilor și problemelor pe care le-a creat AIE”, a declarat Muntean azi, 16 februarie, în cadrul unei conferințe de presă.

Deputatul PCRM a precizat că, în condițiile create de Alianța pentru Integrare Europeană, cetățenii altă soluție nu au, iar consumul de alcool din timpul guvernării democrate a crescut cu mult, decât cum erau obișinuiți din 2001 până în 2009.


Cu toate acestea, comunistul nu crede în raportul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. „Nu prea cred că Republica Moldova e în top. Am fost în multe țări și sunt popoare care au cu adevărat aceste probleme. Probabil că datele au fost eronat evaluate sau experții au prezentat greșit informația”, a subliniat Muntean.

UNIMEDIA amintește că potrivit ultimului raport dat publicității de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, moldovenii sunt cei mai mari consumatori de alcool. Cantitatea consumată de aceștia se ridică la 18.2 litri de persoană pe an. Raportul OMS cuprinde datele anilor 2003-2005.



Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


0 Comments: