Raportor pentru Acordul de Asociere RM-UE din partea Parlamentului European: Mă tem că Vlad Filat este tentat să-i readucă pe comunişti la guvernare

duminică, 13 februarie 2011

Raportor pentru Acordul de Asociere RM-UE din partea Parlamentului European: Mă tem că Vlad Filat este tentat să-i readucă pe comunişti la guvernare
Foto: gov.md

"Mă tem că Vlad Filat este tentat să-i readucă pe comunişti la guvernare, gest ce nu va putea fi înţeles la Bruxelles". Declaraţia aparţine raportorului pentru Acordul de Asociere RM-UE din partea Parlamentului European, Graham Watson, citat de publicaţia britanică People's Republic of South Devon.


Potrivit sursei, la această concluzie oficialul european a ajuns în urma unei întrevederi cu prim-ministrul Republicii Moldova Vlad Filat, în cadrul căreia s-a discutat procesul de apropiere a ţării noastre de Uniunea Europeană şi soluţiile de depăşire a crizei politice prin alegerea şefului statului. 

Anterior, serviciul de presă de la Guvern a comunicat că Graham Watson, în cadrul întrevederii cu Vlad Filat, a spus că Grupul parlamentar din care face parte, dar şi Parlamentul European, în genere, s-a bucurat de reconstituirea Alianţei pentru Integrare Europeană şi de faptul că acesta a fost reales prim-ministru.

Atunci europarlamentarul s-a interesat de situaţia privind alegerea noului preşedinte al republicii. În context, Vlad Filat s-a declarat optimist vizavi de perspectiva de alegere a şefului statului, menţionînd că Republica Moldova nu ar rezista unor noi alegeri anticipate.

Watson a dat asigurări privind susţinerea în continuare a Republicii Moldova, precizînd că ţara noastră a ales o cale de dezvoltare corectă.

UNIMEDIA precizează că preşedintele Partidului Democrat Vlad Filat a avut mai multe întrevederi atât cu liderul PCRM, Vladimir Voronin, cât şi cu  alţi membri ai acestei formaţiuni. Filat a declarat că în cadrul întâlnirilor s-a discutat despre buget, relaţiile cu federaţia rusă, precum şi vizita acestuia la Bruxelles. Liberal-democratul şi-a reiterat disponibilitatea de a purta un dialog cu opoziţia, în vederea găsirii unei modalităţi de a alege şeful statului. Ceilalţi lideri ai Alianţe nu s-au arătat deranjaţi de faptul că au loc asemenea întrevederi, atât timp cât ele nu sunt secrete.

Amintim că după ce PCRM a propus crearea unei coaliţii largi, alegerea unei candidat neafiliat în funcţia de şef al statului, formaţiunea a vociferat posibilitatea de a se aşeza la masa de negocieri doar cu PLDM, excluzând totalmente PD şi PL.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: