Ţara unde oamenii cumpără mai multe biciclete decât maşini

joi, 17 februarie 2011

Ţara unde oamenii cumpără mai multe biciclete decât maşini

Elveţienii, cunoscuţi pentru atitudinea lor ecologistă, au cumpărat, anul trecut, mai multe biciclete noi decât autoturisme noi, relatează presa locală, citată de RIA Novosti. Astfel, locuitorii Elveţiei au cumpărat 351.000 de biciclete noi, faţă de numărul de 294.000 de maşini noi


Potrivit Velosuisse, asociaţia elveţiană a distribuitorilor de biciclete, cel mai bine vândute biciclete au fost, în 2010, cele sportive. Aceste modele au fost cumpărate de 195.000 persoane. Din această categorie, predomină modelele montane (136.000 de exemplare vândute).

Însă dacă în ceea ce priveşte bicicletele sportive cifrele nu s-au modificat de la un an la altul, nu acelaşi lucru se poate spune despre bicicletele electrice.

Comercializarea bicicletelor electronice a cunoscut un boom în ultimii ani. Este vorba despre bicicletele dotate cu o baterie şi cu un motor, amplasat fie în mecanismul pedalelor, fie pe osia uneia dintre roţi, care îl ajută pe biciclist să învârtă pedalele, permiţând astfel un efort redus din partea acestuia.

Anul trecut, în Elveţia au fost vândute 39.000 biciclete electrice, de trei ori mai multe decât în anul 2008 şi de 22 de ori mai multe decât în 2005.

Totodată, elveţienii au cumpărat anul trecut 294.000 de automobile, cu 57.000 mai puţine decât biciclete, potrivit datelor asociaţiei elveţiene a importatorilor de automobile Auto-Suisse.

Elveţia are o populaţie de 7,6 milioane de locuitori.

Sursa: evz.ro


0 Comments: