(foto) Vânt năprasnic în toată țară. Peste 50 de arbori dați jos în Capitală. Str. Bănulescu-Bodoni din Chișinău este blocată

sâmbătă, 12 februarie 2011

(foto) Vânt năprasnic în toată țară. Peste 50 de arbori dați jos în Capitală. Str. Bănulescu-Bodoni din Chișinău este blocată
Un copac a căzut peste un maxi-taxi pe str. Tighina la amiaza
Foto: vizitator UNIMEDIA/Sergiu

Zeci de arbori din toată țara au fost dați jos din cauza vântului puternic. În Capitală, 60 de abori au căzut din aceleași motive. Potrivit şefului Asociaţiei Spaţii Verzi, Eliferie Haruţă, cele mai multe cazuri de prăbuşiri ale arborilor s-au înregistrat în sectoarele Centru şi Botanica. Toate brigăzile specializate de defrişare vor lucra pe parcursul întregii nopţi la lichidarea consecinţelor furtunii.


În acest moment este blocată strada M. Gavriil Bănulescu Bodoni, în perimetrul străzilor Columna şi Alexandru cel Bun, din cauza căderii unui arbore, dar şi a unui pilon. Şeful Direcţiei Transport Public, Veaceslav Ţărnă a menţionat că s-au înregistrat două rupturi de cablu la energia electrică în sectorul Botanica.

Potrivit serviciului de presă al Primăriei pe parcursul zilei mai multe panouri publicitare au căzut. În regiunea Circului din cauza unui panou a fost întreruptă reţeaua de contact, dar problema a fost soluţionată. Şi în sectorul Centru, pe str. A. Mateevici din cauza unui copac doborât de vânt, aproximativ 1 oră nu s-a circulat spre sectorul Telecentru. La moment se circulă în regim normal. Autospecialele Regiei Transport Electric activează în regim de alertă.

---

Azi la amiază un copac a căzut peste un maxi-taxi de pe ruta 104, pe str. Tighina. Fotografii de la incident au fost expediate la redacția UNIMEDIA de către vizitatorul Sergiu. 





Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: