Cei mai buni studenți din țară au primit câte un laptop din partea Guvernului

vineri, 18 februarie 2011

Cei mai buni studenți din țară au primit câte un laptop din partea Guvernului
Foto: eac.md

12 cei mai buni studenți din Republica Moldova, câștigătorii bursei anuale de 12 mii lei, au primit câte un laptop din partea Guvernului. Tinerii au fost selectați în urma concursului „Burse de merit 2010”, organizat de Ministerul Educației.


Cei 80 de studenţi au primit burse de gradul III, a câte 5 mii lei, gradul II - a câte 8 mii lei și gradul I - a câte 12 mii lei, iar la inițiativa premierului Vlad Filat, Guvernul a promis că va oferi câștigătorilor burselor de gradul I câte un laptop.

„Faptul că sunteți atât de buni ne face să credem că în sistemul nostru educațional există tineri care semnifică un viitor performant pentru domeniul științei și învățământului din Republica Moldova”, a declarat ministrul Educației, Mihail Şleahtiţchi, astăzi, 18 februarie, în cadrul evenimentului de înmânare a laptop-urilor, exprimându-și speranța că aceste premii le vor prinde bine tinerilor în activitatea lor de zi cu zi. 

UNIMEDIA precizează că "Bursele de Merit" este un concurs, care se organizează timp de 15 ani consecutiv, la inițiativa Consiliului Rectorilor din Republica Moldova și are ca scop să desemneze cei mai talentați studenți din țară. În 15 ani de la iniţierea burselor de merit, peste 3600 de studenţi au participat la acest concurs, dintre care peste o mie au devenit cîştigători. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: