Chirtoacă se implică în procesul de judecată Ghimp împotriva Consiliului local Coloniţa

joi, 17 februarie 2011

Chirtoacă se implică în procesul de judecată Ghimp împotriva Consiliului local Coloniţa
Colaj: flux.md

Lucian Chirtoacă, fratele primarului general al municipiului Chişinău, l-a acţionat în judecată pe unchiul său Vladimir Ghimp şi solicită anularea titlului de proprietate asupra terenului acestuia.


Potrivit reprezentantului în instanţă a lui Ghimp, Radu Buşilă, cererea respectivă de chemare în judecată a fost depusă de reclamant şi pusă pe rol de către judecătorul cauzei, Ala Malîi, cu câteva încălcări grave. "Obiectul cererii, adică titlul de proprietate asupra terenului nu a fost prezentat de către reclamant (nu este clar nulitatea cărui act este cerută de reclamant).Testamentul, potrivit căruia Lucian Chirtoacă a devenit moştenitor testamentar asupra 1/5 parte din casa bunicii sale, nu a fost prezentat. Nu a fost respectată procedura prealabilă (nu a fost depusă cererea prealabilă în adresa Primăriei satului Coloniţa).Nu a fost respectat termenul general de prescripţie de 3 ani, în cadrul căruia putea fi înaintată acţiunea (au trecut 8 ani)", se menţionează într-o declaraţie a lui Radu Buşilă, remisă presei.  

UNIMEDIA precizează că la 1 septembrie 2010, Vladimir Ghimp, vărul fostului preşedinte interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, la învinuit pe cel din urmă şi pe nepotul său, Dorin Chirtoacă, că au dat ordine aleşilor locali din Coloniţa să ia o decizie, prin care el să fie deposedat de o părcela de pământ. Este vorba despre o porţiune de drum de 4 metri lăţime, care se întinde pe o suprafaţă de 104 m.p. şi care desparte casa lui Vladimir Ghimp de casa părinteasă a preşedintelui interimar. Ulterior, Oficiul Teritorial Chişinău al Cancelariei de Stat i-a dat dreptate lui Ghimp, iar decizia Consiliului local Coloniţa urma să fie abrogată.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: