(doc) SFADĂ în Alianță la Ocnița: Consilierii PL, PLDM, MAE, AMN împotriva celor din PDM

joi, 17 februarie 2011

(doc) SFADĂ în Alianță la Ocnița: Consilierii PL, PLDM, MAE, AMN împotriva celor din PDM
Colaj: UNIMEDIA

Reprezentanții partidelor Alianței pentru Integrare Europeană nu se pot înțelege în Consiliul Raional Ocnița. Potrivit acestora, deși au semnat un memorandum de colaborare, de aproape un an aceștia nu pot activa în comun. 

Reprezentanții MAE, PLDM și PL îl acuză pe președintele raionului Marcel Postolache (PDM) că acesta nu respectă înțelegerile din Alianță. "Dl Postolache promovează doar cadrele din Partidul Democrat, fără a ține cont de părerea celorlalte componente. Nu se fac concursuri transparente pentru suplinirea funcțiilor vacante, se fac o mulțime de greșeli administrative, semnalate chiar și de Cancelaria de Stat", declară Alexandru Avcinicov, consilier MAE și Igor Popov, consilier din partea liberal-democraților.


Potrivit lui Popov, acesta declară că a avut încredere că reprezentanții PDM vor respecta înțelegerile anterioare, dar acest lucru nu se întâmplă. "I-am crezut pe cuvânt, numai să avem memorandumul și procesul de reforme pornit. Deja de mai bine de 1 an Marcel Postolache ne amâna cu divizarea direcțiilor care revin partidelor membre ale AIE", a mai precizat acesta.

De cealaltă parte, democratul Marcel Postolache respinge acuzațiile care i se aduc și spune că toată activitatea este foarte transparentă. "Referitor la partajarea responsabilităților, în funcție nu poate ajunge oricine, trebuie să treacă un concurs. La PL era o problemă că nu a trecut concursul, aveau niște legături cu PCRM, din partea AMN nu sunt pretenții și mai sunt niște detalii de clarificat cu direcția asistență socială. Dacă nu sunt persoane competente nu au ce căută în funcții de răspundere. O persoană care a lucrat infirmieră nu putem să o punem șefă la direcția de asistență socială. Noi vrem să facem schimbări, dar acestea trebuie să fie calitative. În funcții de șefi de direcție trebuie să ajungă persoane competente", explică Postolache.

Reprezentanții PLDM și PL declară că "persoanele propuse sunt supra-competente". "Pur și simplu Postolache știe că dacă acceptă persoanele propuse de alte partide nu va mai avea o influență atât de mare. Are și sesizare de la Cancelaria de Stat în privința încălcărilor admise la organizarea concursurilor. De ce el a meritat să fie votat președinte, iar persoanele noastre nu merită? Cum vrem noi să facem schimbări dacă tot comuniștii au rămas în funcții?", se întreabă Popov.

UNIMEDIA precizează că în prezent, PDM deține 13 consilieri în Consiliul raional de la Ocnița (9 PDM + 4 veniți de la PCRM), PLDM - 3, PL - 1, AMN - 2, MAE - 2. Restul reprezintă Partidul Comuniștilor. În total, în Consiliul Raional din Ocnița activează 33 de consilieri. Vedeți mai jos memorandumul semnat de partidele membre al AIE în luna iunie a anului 2010. 

 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: