Negruţa: Nu am discutat cu FMI într-un limbaj de condiţii, ci de parteneriat

joi, 17 februarie 2011

Negruţa: Nu am discutat cu FMI într-un limbaj de condiţii, ci de parteneriat
Foto: Privesc.eu

"Discuţiile cu reprezentanţii misiunii FMI nu au avut loc într-un limbaj de condiţii, ci într-o manieră de parteneriat". Declaraţia aparţine ministrului Finanţelor, Veaceslav Negruţa, şi a fost lansată astăzi, 17 februarie 2011, drept replică la acuzaţiile aduse de către deputatul comunist Igor Dodon cu privire la restricţiile impuse de FMI Republicii Moldova.


Una dintre condiţiile enunţate de către Dodon că ar fi fost impuse de FMI, cu ocazia misiunii întreprinse în perioada 2-16 februarie la Chişinău, este reducerea de cadre didactice şi a personalului non-didactic.

"Dodon a citit probabil din hotărârea de Guvern aprobată de comunişti în 2008, prin care îşi propune reducerea personalului didactic cu 3000 de profesori în 2008, cu alţi 3000 - în 2009 şi cum 4000 - în anul 2010", a spus ministrul Finanţelor, într-o manieră ironică.

-Deputatul comunist a menţionat că FMI a impus ca în primele 9 luni ale anului să fie aleşi consultanţii care să identifice modalităţile de privatizare a companiilor Moldtelecom, Air Moldova şi Banca de Economii. 

"Despre privatizare nu s-a discutat deloc, cu atât mai puţin despre termenii când urmează să fie scoase la licitaţii aceste companii enunţate de Igor Dodon", a spus Negruţa.

Ministrul Finanţelor susţine că raportul de evaluare al FMI va fi neapărat făcut public, el urmând să fie mai întâi aprobat.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: