MAE al Federației Ruse: Procesul de negocieri privind problema transnistreană rămâne blocat din cauza părții moldovenești

joi, 17 februarie 2011

MAE al Federației Ruse: Procesul de negocieri privind problema transnistreană rămâne blocat din cauza părții moldovenești
Foto: roncea.files.wordpress.com

"Activitatea consultărilor permanente pe probleme politice în procesul de negocieri privind problema transnistreană rămâne blocată din cauza părții moldovenești. Progresul în reglementarea transnistreană încă nu au fost realizat". Declarația îi aparține purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Alexandr Lukașevici făcută astăzi, 17 februarie, la un briefing la Moscova.


"Din păcate negocierile nu avansează mai departe de declarații", a mai spus Lukașevici. În acelaşi timp, diplomatul a declarat că în urma consultărilor a fost aprobat un plan de lucru pentru anul 2011 care prevede întâlniri periodice a părţilor implicate în conflict, întâlniri bilaterale între Tiraspol şi Chişinău, precum şi desfăşurarea activităţilor pentru promovarea măsurilor de consolidare a încrederii şi securităţii.

Acesta a mai declarat că următoarea rundă de consultări în formatul 5+2 va avea loc la Viena la începutul lunii aprilie.

Reamintim că în perioada 14-15 februarie 2011, la Viena, a avut loc prima din acest an rundă de consultări în formatul 5+2 privind reglementarea conflictului transnistrean.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la rian.com.ua


0 Comments: