Domeniul IT este unul de perspectivă, iar Republica Moldova deţine un mare potenţial

joi, 17 februarie 2011

Domeniul IT este unul de perspectivă, iar Republica Moldova deţine un mare potenţial
Poză simbol
Foto: zf.ro

Domeniul IT este unul de perspectivă, iar ţara noastră deţine un mare potenţial. De această părere este fondatorul „Endava” şi reprezentantul fondului de investiții „Angello Capital Partners”, Norman Fraser, care a avut o întrevedere cu prim-ministrul Vlad Filat.


Potrivit serviciului de presă al Guvernului, la întâlnire a mai participat şi reprezentantul Fundației „Compudava”, Vasile Nedelciuc, fundaţie care a donat în anii precedenţi 3000 de calculatoare pentru dotarea spitalelor și școlilor din Republica Moldova.

Vlad Filat a menționat că Guvernul Republicii Moldova este interesat în relansarea proiectelor de asistență şi l-a îndemnat pe Norman Fraser să investească în continuare în domeniul tehnologiilor informaționale din ţara noastră.

Prezent la întâlnire, Victor Bodiu, Secretarul General al Guvernului a spus că Republica Moldova este prima țară selectată de către Banca Mondială pentru implementarea proiectului de e-Guvernare și a dat asigurări că în viitorul apropiat vor fi lansate mai multe servicii publice oferite cetăţenilor de către autorităţi prin intermediul mijloacelor electronice.

Fraser a declarat că este interesat de o colaborare cât mai strânsă cu Guvernul Republicii Moldova.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: