Directorul ANRE are un venit lunar de 44 mii lei

joi, 17 februarie 2011

Directorul ANRE are un venit lunar de 44 mii lei
Foto: europalibera.org

Directorul ANRE, Victor Parlicov, are un venit lunar de 44 mii lei. Declarația a fost făcută de către Parlicov astăzi, 17 februarie, în cadrul ședinței Parlamentului, în timpul căreia a fost adoptat bugetul instituției. Comuniștii s-au arătat indignați, menționând că salariul lui Parlicov se creează din banii cetățenilor simpli, care achită tarife înalte, stabilite de ANRE.


În prezent, conform legii, salariul șefului unei instituții de stat nu trebuie să depășească 3-5 salarii medii ale insituției. În ANRE, salariile se constituie și dintr-un procent din veniturile instituției. Comuniștii susțin că venitul lui Parlicov este exagerat și au propus ca în cazul creșterii tarifelor, salariile angajaților ANRE să scadă.

La rândul său, directorul ANRE afirmă că venitul său nu depășește 3-5 salarii medii, iar economiile pe care le face insituția prin reglementarea tarifelor compensează cu mult chetuielile pentru salarii. Mai mult, Parlicov susține că fostul director ANRE ar fi avut un venit de peste 50 mii lei, adică cu 20 la sută mai mare ca cel pe cre îl are actualul șef.

Parlicov susține că cca 70 la sută din bugetul total al ANRE se cheltuiește pentru salarii. „Pentru a avea angajați competenți, trebuie să le plătim nu mai puțin decât ar primi la instituțiile, pe care le reglementăm”, explică acesta.

UNIMEDIA precizează că salariul mediu al unui angajat al ANRE este de cca 16 mii lei. Bugetul instituției pentru anul 2011 este de 18,9 milioane lei. Victor Parlicov a fost propus în funcția de director al ANRE de Partidul Liberal. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: