(foto) Bertone B99 - concept retro dedicat formelor vechiului Jaguar XJ

vineri, 18 februarie 2011

(foto) Bertone B99 - concept retro dedicat formelor vechiului Jaguar XJ
Foto: autoblog.it

Bertone a publicat primele imagini ale conceptului pe care casa italiană de design îl va expune în cadrul Salonului Auto de la Geneva din acest an. Prezentat anterior într-un teaser care nu spunea prea multe despre formele sale, prototipul celor de la Bertone se numeşte oficial B99. Dacă numele celebrează cei 99 de ani de activitate a companiei italiene, conceptul în sine este un tribut adus formelor retro ale vechiilor generaţii Jaguar XJ (1968-2001).


Conceptul imaginat de Bertone nu are nicio legătură cu planurile Jaguar, fiind o operă independentă. Acesta măsoară 4.5 metri în lungime, 1.95 metri în lăţime şi doar 1.35 metri în înălţime. 

Conform primelor informaţii disponibile, caroseria noului prototip va fi produsă din aluminiu modelat 100% manual, pentru ca produsul finit să aibă farmecul modelelor pe care carosierii italieni le produceau acum câteva zeci de ani.

Sub capotă, Bertone B99 va avea un sistem de propulsie hibrid produs de ramura tehnologică a companiei italiene, Bertone Energia.





0 Comments: