PCRM a înaintat un proiect care stabilește termeni concreți pentru alegerea președintelui

vineri, 18 februarie 2011

PCRM a înaintat un proiect care stabilește termeni concreți pentru alegerea președintelui
Foto: UNIMEDIA

Partidul Comuniștilor insistă asupra stabilirii unui termen concret privind alegerea șefului statului. În acest sens, comuniștii au înaintat la Parlament o inițiativă legislativă, prin care cer ca șeful statului să fie ales în termen de 2 luni de la constituirea noului Parlament.


Potrivit deputatului comunist, Sergiu Sârbu, PCRM solicită amendarea Legii cu privire la alegerea președintelui și propune ca, în cazul în care Republica Moldova va mai avea un președinte interimar, mandatul acestuia să dureze 2 luni, după care va urma alegerea șefului statului.

„Evident că în situația actuală, termenul de 60 de zile a fost depășit. În acest caz, noi propunem o normă de tranziție - 2 luni de la intrarea în vigoare a acestui proiect de lege, astfel ca în aprilie să putem opera cu termeni concreți”, a declarat Sârbu pentru UNIMEDIA.

Deputatul comunist a menționat că scopul acestei inițiative este de a executa hotărârea Curții Constituționale, în contextul în care AIE își dorește tergiversarea procedurii de alegere a șefului statului.

Precizăm că pentru a fi adoptat, proiectul urmează a fi votat de 51 de deputați. Potrivit lui Sârbu, fracțiunea PCRM va depune toate eforturile pentru a convinge parlamentarii să voteze proiectul. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: