Ambasadorul Federației Ruse la București: Rusia nu împiedică Republica Moldova să adere la UE

vineri, 18 februarie 2011

Ambasadorul Federației Ruse la București: Rusia nu împiedică Republica Moldova să adere la UE
Foto: flickr.com

"Rusia nu împiedică aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeana". Declarația aparține Ambasadorului Federației Ruse la București, Aleksander Ciurilin, și a fost făcută joi, în cadrul unei conferințe cu tema "Politica externa a Rusiei în contextul internațional actual", relatează hotnews.ro.


"Nu există nici o acțiune a Rusiei care să poată fi calificata ca împiedicare a Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeana", a spus diplomatul rus, care a menționat că țara sa nu a fost împotriva ieșirii din URSS a unor state foste membre și nu vede nimic în integrarea acestora în UE.

El a subliniat, însă, că o problemă reală există, Republica Moldova fiind încă membră a CSI.
"Ce să facem cu această problemă. Legăturile existente sunt mai importante decât ceea ce va fi. Trebuie sa cântărim", a spus Ciurilin, care a mai adăugat că "CSI nu este doar o denumire, sunt zeci, sute de tratate economice, posibilitatea de a calatori în acest spațiu și de a-și căuta loc de muncă".

Potrivit ambasadorului rus, lucrurile nu trebuie împinse spre manifestări de forță. În situația actuală, principalul este ca moldovenilor să le fie oferită posibilitatea de a se dezvolta după cum doresc.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la hotnews.ro


0 Comments: