(video) Protestele din lumea arabă continuă

sâmbătă, 19 februarie 2011

(video) Protestele din lumea arabă continuă
Foto: thedailybeast.com

Protestele din lumea arabă continuă. În Bahrain, forţele de securitate au deschis focul asupra protestatarilor în a şasea zi consecutivă de demonstraţii împotriva guvernului. Cel puţin 50 de oameni au fost răniţi. Proteste violente au loc şi în Libia şi Yemen.


Vineri, protestatarii din capitala Bahrainului au încercat să pătrundă în piaţa centrală, dar au fost opriţi violent de către forţele de ordine care au deschis focul asupra lor. Oamenii, majoritatea neînarmaţi, au scandat cuvântul "pace" în timpul atacului. Cel puţin 50 de persoane au fost rănite.

Prinţul Salman, unul dintre fiii regelui Hamad, a cerut oamenilor să nu mai iasă pe stradă. El va discuta cu toate partidele politice din Bahrain, în speranţa că miscările de protest vor înceta.

Numărul celor morţi în timpul protestele din Libia este incert. Amnesty International susţine că cel puţin 78 de oameni au murit în confruntările dintre populaţie şi forţele de securitate. În Benghazi, martori oculari susţin că mai mulţi soldaţi s-au alăturat protestatarilor împotriva regimului lui Muammar Gaddafi. Guvernul libian a blocat accesul la mai multe site-ui de Internet şi a întrerupt alimentarea cu energie electrică a zonelor afectate de proteste.

În Yemen, patru oameni au murit în confruntările violente din oraşul Aden. Protestatarii au incendiat o secţie de poliţie şi mai multe birouri ale guvernlului. S-au înregistrat zeci de răniţi în timpul confruntărilor dintre autorităţi, susţinători ai guvernului şi oamenii care cer plecarea imediată a preşedintelui Ali Abdullah Saleh.


0 Comments:

 
Știri
Templates Novo Blogger