Noua Lancia Ypsilon

miercuri, 16 februarie 2011

Noua Lancia Ypsilon
Foto: autosaga.ro

Fiat va prezenta la Salonul Auto de la Geneva noua generatie Lancia Ypsilon. Spre deosebire de actuala generatie, noul Ypsilon va avea cinci portiere si va fi vandut sub numele Chrysler in Marea Britanie.


Desi mai atrage priviri inca, Lancia Ypsilon va fi inlocuita de o noua generatie.
Programat pentru lansare la Salonul Auto de la Geneva, modelul de clasa mica va prelua multe trasaturi exterioare ale modelului Delta si va oferi, spre deosebire de generatia actuala, o caroserie cu 5 usi. Cele doua portiere din partea posterioara vor avea manerele ascunse in montanti, exact ca la modelele Alfa Romeo 147 si Giullietta.

Noua Lancia Ypsilon este construita pe platforma lui Fiat 500. Pentru a oferi mai mult spatiu picioarelor pasagerilor din spate si pentru a putea introduce cele doua portiere, constructorii au fost nevoiti sa mareasca ampatamentul cu 300 de milimetri (3,84 metri).

Cei de la Fiat ofera pentru noul Ypsilon trei motorizari. Unitatile pe benzina sunt reprezentate de economicul Twinair de 0.9 litri si de cel 1.4 Multiair, iar pentru fanii diesel, italienii ofera propulsorul 1.3 Multijet.

In Marea Britanie, Lancia Ypsilon va fi vanduta cu emblema Chrysler la un pret de aproximativ 11,000 de lire sterline. Noua Lancia Ypsilon va fi comercializata in Europa la inceputul verii acestui an.




Sursa: autosaga.ro


0 Comments: