Suporterii, scandalizaţi după anunţarea preţurilor pentru finala Ligii Campionilor

vineri, 18 februarie 2011

       Suporterii, scandalizaţi după anunţarea preţurilor pentru finala Ligii Campionilor
Foto: uefa.com

UEFA a fixat cele mai mari preţuri din istorie pentru finala Ligii Campionilor, ediţia 2010/2011, care se va disputa pe 28 mai, pe stadionul Wembley, din Londra. Astfel, cu numai 100 de zile înaintea finalei, forul european a iscat un adevărat scandal atât prin costul ridicat al biletelor, dar şi prin faptul că, din 86.000 de locuri, cât este capacitatea stadionului Wembley, doar 11.000 vor fi scoase la vânzare pe 24 februarie pentru publicul larg, neutru. Câte 25.000 de bilete vor reveni cluburilor finaliste, iar restul se vor distribui în interiorul "familiei fotbalului european", după cum se precizează pe site-ul UEFA.


Preţurile biletelor sunt de 150 de lire sterline pentru Categoria a treia, 225 de lire pentru Categoria a doua şi 300 de lire pentru Categoria întâi. De asemenea, tichetele pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii care se deplasează în scaune cu rotile vor costa 80 de lire, iar pachetele pentru tineri (un adult plus un minor) la categoria a doua costă 338 de lire.

Vânzarea biletelor se va face exclusiv pe site-ul oficial al UEFA, prin completarea unui formular online. Fiecare peroană va putea achiziţiona cel mult două bilete, care vor fi personalizate, iar dacă cererea va depăşi oferta, biletele vor fi alocate prin tragere la sorţi. Pe lângă costul biletului, cumpărătorii vor trebui să achite şi taxe administrative de 26 de lire, pentru europeni, respectiv 36 de lire pentru cei care comandă din afara continentului.

Ca o ironie, având în vedere faptul că biletele sunt cele mai scumpe din istoria competiţiilor sportive majore şi costă dublu faţă de cele de la finala Cupei Mondiale din Africa de Sud, UEFA avertizează că niciun bilet nu va fi vândut prin agenţii de turism şi că cei interesaţi nu trebuie să se lase păcăliţi şi să cumpere bilete la "preţuri exorbitante" de la persoane care i-ar putea înşela.

"Să le ceri fanilor să scoată din buzunar între 150 şi 300 de lire pentru un singur meci este revoltător. «Cireaşa de pe tort» şi cel mai dezgustător este însă că a fost impusă şi o taxă de administrare", spune Michael Brunskill, reprezentant al Federaţiei Suporterilor de Fotbal, citat de Daily Mail, el acuzând UEFA că încearcă să profite de pe urma suporterilor.

0 Comments: