Nu sunt matematician și nici boxer emoționat.

vineri, 18 februarie 2011

Nu sunt matematician și nici boxer emoționat.
Foto: www.esanu.name

Nenii de la Banca Mondială au hotărât să crediteze Republica Moldova pentru implementarea e-gov-ului. După selecții de profesioniști care a durat câteva luni, astăzi (17 feb.) au invitat un grup de bloggeri/IT-șnici pentru a se da și ei cu părerea asupra planurilor lor de viitor. Au venit mulțișori, se așteptau la biscuiți și ceai, dar a fost doar apă chioară, la propriu și la figurat. 


Echipa din 9 persoane de la egov.md, sunt toți veniți din sectorul privat în cel public. Unii școliți prin țări cu e-cultură. Au alcătuit o poveste frumoasă despre e-transformarea Republicii Moldova de lasă pe oricine din non-IT cu gura căscată.

Însă realitățile Republicii Moldova sunt cu totul altele. Majoritarea cetățenilor nu au idee de o simplă comunicare online, email adresă, nu mai spun de certificate electronice că te apucă groază.

Când bloggeri-ii au început să le strice din povestea lor frumoasă, ne-au numit aroganți și că ne răstim la ei, educații. Și că trebuie să fim mândri că evem posibilitatea să ne întâlnim cu ei, pentru că ei o fac în afara orelor de lucru. De parcă bloggeri sunt plătiți că ajută țara prin ce pot. Eu sincer nu am avut intenția de ai ofensa!

Continuare pe blogul lui Vitalie Eșanu... 

sursa: Unimedia

0 Comments: