Microsoft și-a renovat browser-ul. Internet Explorer 9 beta, gata de navigare

duminică, 13 februarie 2011

Microsoft și-a renovat browser-ul. Internet Explorer 9 beta, gata de navigare
Poză simbol
Foto: fseta.com

Microsoft Internet Explorer 9 beta este disponibil tuturor utilizatorilor de Internet, după ce a fost supus testelor în decembrie 2010. Celebrul browser al Microsoft s-a lansat de curând în varianta cea nouă. IE 9 beta este renovat şi îmbunătăţit.


Schimbări majore se simt la navigare şi are parte de  motor JavaScript îmbunătăţit – Chakra, o interfaţă nouă şi suport HTML 5.

Microsoft spune că browserul rulează clipuri video HD mai uşor. De acum, ca şi la Mozilla Firefox, site-urile preferate pot fi păstrate în taburi ca semne de carte. Notificările nu mai apar într-o fereastră nouă, ci la subsolul paginii. Sistemul  Tracking Protection blochează conţinutul care poate fi utilizat pentru a urmări activitatea pe internet. Bara de adrese a fost şi ea modifcată.

Utilizatorii pot scrie decât etichete, care fac ca utilizatorii să ajungă direct la pagina dorită, un fel de “Mă simt norocos” de la Mozilla.


Cu toate acestea, tot Mozilla Firefox rămâne web browserul preferat al utilizatorilor de Internet din România. 43% din internauţi folosesc Mozilla Firefox, iar 32% Internet Explorer.

0 Comments: