Bilanțul ploilor torențiale: Case dărâmate, grădini inundate, drumuri blocate

sâmbătă, 11 iunie 2011

Bilanțul ploilor torențiale: Case dărâmate, grădini inundate, drumuri blocate
vizitator UNIMEDIA
Foto: UNIMEDIA

Mai multe localităţi din republică au fost afectate de ploile torenţială cu grindină de pe data de 9 şi 10 iunie. Aici se înscriu localităţi din raionul Leova, Cantemir, Cahul, Anenii Noi, Călăraşi şi Ştefan Vodă, anunță centrul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.


Potrivit sursei citate, în satele Tigheci şi Cuporani din raionul Leova, au fost inundate 6 case de locuit, 25 de beciuri şi 9 fântâni, iar 78 de păsări s-au înecat. Tot aici 40 ha de grâu au fost compromise. La pomparea apei din beciurile şi gospodăriile inundate au fost antrenate 15 persoane cu 2 unitatăţi de tehnică.


În raionul Cantemir, satul Stoianovca în urma ploii torenţiale şi revărsării râului Tigheci au fost inundate 7 gospodării, 4 beciuri, circa 5 ha de grădini particulare şi o porţiune a traseului Cahul-Cantemir pe o lungime de circa 50 m. Pe traseu a fost ridicat un dig de protecţie din saci cu pământ pe o lungime de circa 80 metri şi înălţimea 1 metru pentru a stopa revărsarea apei pe un lan de grâu şi redirecţionarea scurgerii ei în lunca Prutului.  

În urma ploii de pe data de 9 iunie au fost afectate culturi agricole din satul Moscovei, raionul Cahul, localităţile Maximovca şi Chirca, raionul Anenii Noi, Păuleşti, raionul Călăraşi şi Copceac, raionul Ştefan Vodă.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: