Ghimpu: Ambasadorul Kuzmin trebuie să părăsească țara noastră

sâmbătă, 11 iunie 2011

Ghimpu: Ambasadorul Kuzmin trebuie să părăsească țara noastră
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

"Gestul diplomaţilor de a pleca de la recepţia de ieri a fost unul corect. Ambasadorul trebuie să părăsească teritoriul Republicii Moldova. Un ambasador care nu respectă independenţa Moldovei nu are ce căuta în ţara noastră". 

De această părere este președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care a comentat pentru PublikaTV incidentul de ieri seara de la ambasada Federației Ruse.

UNIMEDIA amintește că ieri seara, Ambasada Federației Ruse la Chișinău a organizat o recepție cu ocazia Zilei Naționale a Rusiei, care va avea loc la 12 iunie.  


La eveniment au fost invitați reprezentanții diplomației moldovenești, dar și ambasadorii UE. La un moment dat, ambasadorul rus, Valeri Kuzmin, i-a oferit cuvântul lui Vladimir Iastrebciak, prezentându-l oficial drept șef al diplomației autoproclamatei republici nistrene.

În acel moment, reprezentanții corpului diplomatic moldovenesc au părăsit recepția în semn de protest. Faptul a fost confirmat pentru UNIMEDIA de către Serviciul de presă al Ministerului de Externe.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: