Buliga: Peste 15 mii de copii se vor odihni, şi în acestă vară, în taberele de odihnă

vineri, 10 iunie 2011

Buliga: Peste 15 mii de copii se vor odihni, şi în acestă vară, în taberele de odihnă
Foto: UNIMEDIA

În acest an, de bilete de odihnă şi întremare vor benefiocia 15 817 copii din republică. Anunţul a fost făcut astăzi, 10 iunie, de către Valentina Buliga, ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, în cadrul unei conferinţe de presă.


Potrivit sursei, pentru procurarea biletelor de odihnă şi întremare a copiilor în sezonul estival 2011 din bugetul de stat au fost alocate mijloace financiare în sumă de 17 milioane 904 mii lei.

"Astfel, în acest an vor beneficia de foi de odihnă cu durata schimbului de 10 zile  - 15 817 copii, iar costul mediu al unui bilet constituie 1131,89 lei, iar sezonul estival va începe la 14 iunie şi va dura până la 28 august, în total fiind aproximativ 6 schimburi", a precizat ministrul.

În urma licitaţiilor, au fost selectate 29 de tabere de odihnă din 17 raioane, municipiile Bălţi şi Chişinău, precum şi UTA Gagauzia.

Programul minim distractiv-educativ şi sportiv pe parcursul unui schimb va include: 1 excursie, 1 vizionare a unui film, 1 competiţie sportivă, 1 serată de dansuri  (în total 4 activităţi). Activităţi alternative propuse la discreţia participanţilor se vor accepta, cu condiţia respectării profilului şi scopului activităţii.

8699 bilete de odihnă (55%) vor fi distribuite  gratuit copiilor cu vîrsta de la 7 la 18 ani, preferenţial din următoarele categorii:

a) copiii orfani şi semiorfani;
b) copiii din familii monoparentale;
c) copiii din familii cu venituri mici;
d) copiii din familii numeroase;
e) copiii aflaţi sub tutelă/curatelă;
f) copiii plasaţi în servicii de tip familial;
g) copiii plasaţi în centre de plasament temporar;
h) copiii din familii în care ambii părinţi sînt cu disabilităţi;
i) copiii din familii în care ambii părinţi sînt pensionari;
j) copiii care au obţinut performanţe la studii sau sînt învingători la olimpiade didactice şi extradidactice.

Restul 45% din bilete (7118 bilete), ministerul va repartiza Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, pentru a contribui la asigurarea odihnei de vară a copiilor salariaţilor.

La fel, ca în anul precedent, Guvernul României oferă 80 de locuri în tabără pentru elevii din familiile social-vulnerabile din Republica Moldova.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: