Roibu nu exclude niciun scenariu: Avem mai mulți suspecți

miercuri, 8 iunie 2011

Roibu nu exclude niciun scenariu: Avem mai mulți suspecți
Foto: adevarul.ro

Poliția nu exclude niciun scenariu, inclusiv cel că deflagrația de ieri, care i-a luat viața președintelui Federației Molodovenești de Tenis, Igor Țurcan, ar fi un caz politic. În prezent există mai mulți suspecți în acest caz. Despre aceasta a declarat astăzi, 8 iunie, ministrul de Interne Alexei Roibu, după ședința conducătorilor structurilor de forță convocată de Marian Lupu.


”Colaborăm cu colegii din Federația Rusă, iar automobilul care a explodat a fost dat în căutare. După expertiză vom putea spune dacă în acesta a fost vreun exploziv”, a mai spus Roibu.

Valeriu Zubco, procurorul general, a menționat că sunt cercetate toate versiunele privind explozia de ieri, inclusiv și cea de omor intenționat. Zubco a mai declarat că vor fi audiate mai multe persoane inclusiv și Mihai Godea. În urma audierii se va decide dacă va fi acordată pază de stat acestuia.

La rândul său, preșdintele interimar, Marian Lupu a afirmat că, instituția prezidențială va monitoriza acest caz: ”Am pornit o anchetă obiectivă și imparțială. Am pus în evidență caracterul extraordinar al acestui caz, o explozie care se produce în centrul Capitalei, în plină zi. Toate cauze posibile și motivele acestui incident vor fi exeminate, rămâne ca în continuare profesioniștii să-și facă lucrul”, a adăugat Lupu.

Amintim că ieri, 7 iunie, în apropierea Federației de Tenis, pe str. Columna, a explodat un automobil. În rezultatul deflagrației a decedat președintele instituției, Igor Țurcan, care a fost și șeful staffului electoral al lui Mihai Godea. Ultimul a cerut a cerut să i se asigure pază de stat, fiind anterior amenințat.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: