Compania “Bionime” a oferit gratuit glucometre copiilor diabetici din R.Moldova

joi, 9 iunie 2011

Compania “Bionime” a oferit gratuit glucometre copiilor diabetici din R.Moldova

Toți cei cca 400 de minori din Moldova, care suferă de diabet zaharat, vor primi gratuit glucometre și câte 50 benzi teste de glicemie. Aceasta este esența campaniei „Un glucometru gratuit pentru fiecare copil din R. Moldova”, lansată la 8 iunie curent de către compania elvețiană Bionime.


Reprezentantul companiei ”Bionime” în R. Moldova, Alexei Mejevoi, a precizat că ”acțiunea socială va continua atâta timp, până când toții copiii din R.Moldova vor primi glucometre ”Bionime”. Zilnic familiile pot obține consulații în cadrul Spitalului

Clinic Republican pentru copii ”Emilian Coțaga”, unde vor primi gratuit glucometre și benzi teste de glicemie.”

Viceministrul Sănătății, Viorel Soltan, prezent și el la lansare, a ținut să sublinieze că ”aparatele de producție elvețiană afișează în cinci secunde nivelul glucozei în sânge în condiții casnice, ceea ce permite administrarea insulinei în timp util”.

La rândul său, Gheorghe Grosu, directorul Spitalului Clinic Republican pentru copii ”Emilian Coțaga”, unde a avut loc evenimentul, a declarat că ”pentru prima dată în Moldova se face o acțiune de așa amploare”. „Este un lucru extraordinar ca fiecare copil să dispună de un astfel de aparat. Ei își vor putea singuri verifica nivelul glucozei în sânge fără a fi nevoiți să meargă la spital”, a subliniat acesta.

Diabetul este o maladie care necesită monitorizarea permanentă a nivelului glucozei, iar depistarea târzie a diabetului zaharat duce la complicații grave de sănătate în rândul copiilor. Conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în prezent în lume 240 de milioane de persoane trăiesc cu diabet zaharat. Diabetul reprezintă una din cauzele principale de invalidizare precoce a populaţiei.

Compania ”Bionime” este lider de piață mondial în producerea glucometrelor. Produsele companiei respectă toate standardele europene și sunt pe larg răspândite în Europa, Asia și Statele Unite.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: