Doi copii s-au înecat în râul Prut

vineri, 10 iunie 2011

Doi copii s-au înecat în râul Prut
Poză simbol
Foto: portal.radioiasi.ro

Tragedia s-a produs în după amiaza zilei de ieri, 9 iunie, în râul Prut, satul Voinescu, raionul Hînceşti. Doi băieţi, cu vârstele de 15 şi 11 ani, nu s-au mai întors acasă după ce au fost văzuţi de localnici pe malul râului. Din spusele acestora, copiii au intrat în apă pentru a-şi uda picioarele, însă aceştia au fost luaţi de curenţii puternici de apă. Detaşamentul salvare - deblocare nr.1 din mun. Chişinău a Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a fost sesizat pentru efectuarea căutărilor subacvatice.


Primul cadavru al băiatului de 15 ani, a fost găsit în seara zilei de ieri, la distanţa de circa 30 de metri de la locul presupus al înecului. Căutările subacvatice au fost reluate de salvatori în această dimineaţă, începând cu orele 05:00 şi au durat trei ore, astfel fiind recuperat corpul neînsufleţit al celui de-al doilea copil la distanţa de circa 60 metri de mal.

Organele de drept vor efectua o ancheta pentru a stabili toate circumstanţele producerii tragediei.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează că scăldatul copiilor nesupravegheat poate duce la urmări fatale. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: