Bilanţul epidemiei de E.coli a ajuns la 33 de morţi

sâmbătă, 11 iunie 2011

Bilanţul epidemiei de E.coli a ajuns la 33 de morţi
Foto: nofima.no

Bacteria E.coli a făcut încă trei victime în Germania, au anunţat vineri autorităţile sanitare regionale, ceea de ridică bilanţul epidemiei la 33 de morţi.


Vineri dimineaţă, Ministerul Sănătăţii din Saxonia Inferioară a anunţat decesul unei femei de 75 de ani. Iar în cursul după-amiezii de vineri, autorităţile au precizat că o altă femeie în jur de 70 de ani, din Schleswig-Holstein, şi-a pierdut viaţa, precum şi un bărbat în vârstă de 81 de ani, internat la o clinică universitară din Hambourg-Eppendorf.


Autorităţile sanitare federale au anunţat vineri că sursa contaminării cu această tulpină mortală de E.coli o reprezintă seminţele germinate. Descoperirea se bazează pe un studiu efectuat pe persoane care călătoreau împreună cu un autobuz şi care au mâncat în acelaşi restaurant: fiecare pasager care a ales o mâncare cu seminţe germinate s-a îmbolnăvit, suferind de diaree cu sânge, primul semn al infecţiei.

Avertismentul legat de castraveţi, roşii şi salată a fost emis la 25 mai şi a lovit dur producţia europeană.

Comisarul european pentru sănătate, John Dalli, a declarat că epidemia este limitată la nordul Germaniei şi nu necesită controale la nivel european. El a avertizat şi în legătură cu publicarea de informaţii neverificate privind această situaţie, deoarece alimentează panica şi aduce prejudicii fermierilor.

UE a crescut la 210 milioane de euro oferta de compensaţii pentru fermierii afectaţi de criza E.col.

0 Comments: